Kliks door robots / spamfilters

Met de toename van phishing en malware zijn er steeds meer ontvangende mailservers die binnenkomende e-mails automatisch controleren op spam en schadelijke inhoud. Hierbij worden vaak ook alle aanwezige links in een nieuwsbrief gevolgd.

Het volgen van deze links wordt door ons als een klik geregistreerd. Maar omdat het hier niet om menselijk bezoek gaat, is het natuurlijk niet wenselijk deze kliks mee te nemen in de rapportages of ze te gebruiken als startmoment voor een automation. Ons systeem probeert deze automatische kliks daarom zoveel mogelijk te filteren.

Invloed op openratio en klikratio

Het filteren van de kliks is actief sinds 11 juni 2021. Voor die tijd werden automatische kliks niet gefilterd en dus meegeteld in de statistieken, wat met name te zien was in de openratio en de klikratio. Het kan zijn dat deze ratio's lager uitvallen nadat het filter actief is geworden. Dit lijkt misschien jammer, maar het is wel eerlijker omdat het toch niet om menselijke ontvangers ging.

Hoe herken ik kliks van een bot?

Als op de pagina Resultaten → Klikcijfers vrijwel alle links in jouw nieuwsbrief binnen één of twee seconden worden aangeklikt, dan gaat het hoogstwaarschijnlijk om een bot / scanner. 

Laat het ons weten als je dit tegenkomt, dan kunnen we ons filter verder verbeteren.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op