Hoe zet ik adressen uit een Outlook-mailgroep over naar Excel?

Je wilt alle e-mailadressen uit een mailgroep in Outlook overzetten naar Excel in aparte kolommen en rijen. Dit werkt als volgt:

Stap 1: Open Outlook en maak een nieuw bericht aan.
Stap 2: Zoek en selecteer in het veld :Aan de mailgroep waaruit je de e-mailadressen wilt ophalen, klik op de rechtermuisknop, en dan op Distributielijst uitvouwen.
Stap 3: Ga in het :Aan veld staan met je muis en klik op CTRL+A. Alle e-mailadressen worden geselecteerd. Klik op CTRL+C om alle e-mailadressen te kopiëren.
Stap 4: open Excel, open een nieuw bestand en plak hierin in de eerste rij (cel A1) alle e-mailadressen die je zojuist vanuit Outlook hebt gekopieerd.
Stap 5: selecteer cel A1 en klik in het menu Gegevens > Hulpmiddelen voor Gegevens op de optie Tekst naar kolommen.
Stap 6: kies in het Wizard Tekst naar kolommen-schermpje voor de optie Gescheiden en selecteer dan puntkomma en dan Volgende en Voltooien. De data komt nu elke keer na een ;-teken in aparte kolommen te staan.
Stap 7: kopieer de tekst uit rij 1 (dus hele rij) en plak deze naar cel A2. 
Stap 8: ga met de cursor op cel A2 staan en klik op de rechtermuis en kies dan voor Transponeren. De data komt nu in één kolom in afzonderlijke regels te staan (i.p.v. in aparte kolom).
Stap 9: verwijder rij 1 (niet alleen data maar hele rij).
Stap 10: selecteer kolom A (dus hele kolom)
Stap 11: klik in het menu Gegevens > Hulpmiddelen voor Gegevens op de optie Tekst naar kolommen.
Stap 12: kies in het Wizard Tekst naar kolommen-schermpje voor de optie Gescheiden en selecteer dan Overig en zet in het veld daarachter het <-teken neer (hiermee geef je een commando om daar waar de het <-teken staat de data op te splitsen in afzonderlijke kolommen) en dan Volgende en Voltooien. De data komt nu in twee kolommen in afzonderlijke regels te staan (kolom met namen en e-mailadressen).
Stap 13: selecteer kolom B (dus hele kolom) 
Stap 14: klik in het menu Gegevens > Hulpmiddelen voor Gegevens op de optie Tekst naar kolommen.
Stap 15: kies in het Wizard Tekst naar kolommen-schermpje voor de optie Gescheiden en selecteer dan het veld Overig (hiermee geef je een commando om daar waar de het >-teken* staat de data op te splitsen in afzonderlijke kolommen waardoor het >-teken verdwijnt achter het e-mailadres) en dan Volgende en Voltooien. 
* Let op: ditmaal is het geen < maar een >-teken.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op