Start automation bij wijzigen

Dit startmoment laat de automation beginnen zodra een veld van een relatie gewijzigd wordt. Bijvoorbeeld als het veld ‘Aankoop gedaan’ naar ‘Ja’ gewijzigd wordt.

Welke lijst?

Kies hier bij welke lijst de wijziging gedaan moet worden. U kunt ook kiezen voor ‘Elke lijst’, dan maakt het niet uit in welke lijst de wijziging plaatsvindt.

Welk veld?

Kies hier naar welk veld gekeken moet worden. U kunt ook kiezen voor ‘Elk veld’, dan maakt het niet uit in welk veld gewijzigd wordt.

Kiest u wel een veld, dan kunt u vervolgens aangeven of elke wijziging van dit veld de automation moet starten, of dat dit alleen mag bij een specifieke waarde.

Herkomst

Wijzigingen in een lijst kunnen op meerdere manieren plaatsvinden. Kies hier eventueel aan welke herkomst deze wijzigingen moeten voldoen:

  • Overal: herkomst maakt niet uit;
  • Dit programma: de wijziging telt alleen als hij binnen de applicatie van Laposta wordt gedaan;
  • Buiten dit programma: de wijziging telt alleen als hij buiten de applicatie van Laposta is gedaan, dus via een extern wijzigingsformulier;
  • Via de API: de wijziging telt alleen als deze via de API wordt gedaan.

Meerdere keren of eenmalig?

Gewoonlijk loopt een automation maar één keer voor dezelfde relatie. Maar als u bij Loopt aangeeft dat dit meerdere keren mag zijn, dan wordt de automation telkens gestart als weer voldaan wordt aan de opgegeven wijziging.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op