Kan ik verzonden nieuwsbrieven op mijn site plaatsen?

Ja, je moet hiervoor twee dingen doen.

Ten eerste moet je in jouw CMS een pagina Nieuwsbrieven aanmaken. Op deze pagina kun je een overzicht (omschrijving) van al jouw nieuwsbrieven plaatsen. Bijvoorbeeld zo:
  • Nieuwsbrief januari 2021
  • Nieuwsbrief februari 2021
  • Etc.
Ten tweede moet je ervoor zorgen dat bezoekers van jouw website vanuit dit overzicht kunnen doorklikken naar jouw echte nieuwsbrief; jouw nieuwsbrief wordt dan in een nieuw venster geopend.
De juiste link van elke nieuwsbrief vind je binnen jouw account op de pagina Campagnes → Overzicht. Op deze pagina klik je bij de verzonden nieuwsbrief op de link Bekijken. Als je vervolgens iets naar beneden scrollt, dan zie je bij de kop Nieuwsbrief aan de rechterkant de mogelijkheid 'Bekijk de webversie' staan. Als je hierop klikt, krijg jij jouw nieuwsbrief in een ander venster te zien. De link in jouw adresbalk kun je voor verwijzing in jouw CMS gebruiken.
Deze webversielink kun je gebruiken voor plaatsing op jouw eigen site. Je kunt de webversielink ook gebruiken voor jouw social media, zoals LinkedIn of Facebook. Er staan geen persoonlijke gegevens in.
De webversie is normaal niet vindbaar voor zoekmachines, maar zodra je de links naar de webversie op jouw website plaatst wel. Informatie in jouw nieuwsbrief wordt daarmee traceerbaar in bijvoorbeeld Google.
We raden je af om de url van een testmail of een verzonden nieuwsbrief aan bijvoorbeeld jezelf te gebruiken. In de nieuwsbrief komen dan de eigen relatiegegevens te staan. Dat is minder fraai.

Opvragen via de API

Het is ook mogelijk de verzonden nieuwsbrieven op te vragen via onze API en ze dan te laten zien. Hier is wel een beetje programmeerwerk voor nodig.
Hier staat de relevante API-aanroep: https://api.laposta.nl/doc/#campaigns

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op