Kan ik helemaal zelf een aanmeldformulier vormgeven?

Ja, als u thuis bent in html en css kunt u het uiterlijk van het aanmeldformulier helemaal zelf vormgeven. U hoeft dan geen gebruik te maken van het standaard zelfstandig aanmeldformulier of het standaard ingebed aanmeldformulier (de opties 1 en 2).

Het helemaal zelf vormgeven van een (aanmeld)formulier kan prettig zijn als u het formulier naadloos wilt laten aansluiten bij uw website en/of u extra functies aan het aanmelden wilt koppelen.
Bij het zelf vormgeven heeft u twee opties tot uw beschikking:

a. Met behulp van onze API

Met onze API kunt u 'onder water' automatisch gegevens toevoegen aan ons systeem. Zo kunt u zelf een formulier in html vormgeven en de gegevens aan uw lijst(en) laten toevoegen. Ook de controle van de invoer kan via onze API verlopen. Voor PHP is op GitHub een volledig werkend voorbeeld beschikbaar

b. Zonder gebruik van onze API

Wij hebben ook kale html (zonder css) beschikbaar. Zo heeft u alle controle over de weergave van het formulier, maar hoeft u voor de toevoeging van gegevens niet met onze API te werken.
Binnen het formulier kunt u een pagina opgeven waarnaar de bezoeker na het aanmelden wordt doorgestuurd.
Nadeel bij dit type formulier is dat de controle van de velden niet via javascript plaatsvindt.
Beide formulieren vindt u op de pagina Relaties (lijst aanklikken) → Verrijken → Aanmelden, en dan de optie 'Zelf vormgeven van aanmeldformulier'.

Toelichting formulier zonder API

Invullen veld 'next'
In het veld met de naam 'next' kunt u de url opgeven waarnaar een bezoeker wordt doorgestuurd als hij het aanmeldformulier correct heeft ingevuld. Uw url vult u in bij het attribuut 'value'.
Controle velden
De velden worden door onze server gecontroleerd. Als er geen fouten zijn, en er is een waarde voor 'next' opgegeven, dan wordt de bezoeker naar die url doorgestuurd. Als er fouten zijn, dan worden de fouten opgesomd.
Vormgeving mededelingen
De foutmeldingen worden in een simpele HTML-pagina weergegeven. Als u wilt kunt u de fouten afhandelen in javascript. U kunt dan zelf bepalen op welke manier u de foutmeldingen laat zien.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op