Kan ik helemaal zelf een aanmeldformulier vormgeven?
Ja, als je thuis bent in html en css kun je het uiterlijk van het aanmeldformulier helemaal zelf vormgeven. Je hoeft dan geen gebruik te maken van het standaard zelfstandig aanmeldformulier of het standaard ingebed aanmeldformulier.
Het helemaal zelf vormgeven van een (aanmeld)formulier kan prettig zijn als je het formulier naadloos wil laten aansluiten op jouw website en/of je extra functies aan het aanmelden wil koppelen.
Bij het zelf vormgeven heb je twee opties tot je beschikking:
a. Met behulp van onze API
Met onze API kun je 'onder water' automatisch gegevens toevoegen aan ons systeem. Zo kun je zelf een formulier in html vormgeven en de gegevens aan jouw lijst(en) laten toevoegen. Ook de controle van de invoer kan via onze API verlopen. Voor PHP is
op GitHub een volledig werkend voorbeeld beschikbaar
b. Zonder gebruik van onze API
Wij hebben ook kale html (zonder css) beschikbaar. Zo heb je alle controle over de weergave van het formulier, maar hoef je voor de toevoeging van gegevens niet met onze API te werken.
- Binnen het formulier kun je een pagina opgeven waarnaar de bezoeker na het aanmelden wordt doorgestuurd.
- Nadeel bij dit type formulier is dat de controle van de velden niet via javascript plaatsvindt.
Beide mogelijkheden vind je op de pagina Relaties (lijst aanklikken) → Verrijken → Aanmelden, en dan de optie 'Zelf vormgeven van aanmeldformulier'.
Toelichting formulier zonder API
Invullen veld 'next'
In het veld met de naam 'next' kun je de url opgeven waarnaar een bezoeker wordt doorgestuurd als het aanmeldformulier correct is ingevuld. Jouw url vul je in bij het attribuut 'value'.
Controle velden
De velden worden door onze server gecontroleerd. Als er geen fouten zijn, en er is een waarde voor 'next' opgegeven, dan wordt de bezoeker naar die url doorgestuurd. Als er fouten zijn, dan worden de fouten opgesomd.
Vormgeving mededelingen
De foutmeldingen worden in een simpele HTML-pagina weergegeven. Als je wil dan kun je de fouten afhandelen in javascript. Je kunt dan zelf bepalen op welke manier je de foutmeldingen laat zien.