Krijgen mijn relaties bij aanmelding automatisch een welkomstmail?

Een betere manier

De welkomstmail zoals hieronder beschreven is alleen nog beschikbaar voor accounts die voor 21 augustus 2018 zijn aangevraagd. Er is inmiddels een betere manier om een welkomstmail te versturen: via een automation. Hier kunt u lezen hoe dat moet.

Originele tekst

Ja, dit kan. U moet de welkomstmail dan wel eerst opstellen en activeren. Hiervoor gaat u in uw account naar de pagina Relaties (lijst aanklikken) → Verrijken → Aanmelden.

Als u de welkomstmail activeert, wordt deze bij single opt-in direct na aanmelding aan uw relatie verstuurd; bij double opt-in zodra uw relatie zijn aanmelding heeft bevestigd.
Met behulp van relatievariabelen (als voornaam, achternaam of geslacht) kunt u uw welkomstmail personaliseren. In uw welkomstmail kunt u een link naar uw eigen website (of die van een ander) opnemen.
In uw welkomstmail kunt u ook een downloadlink opnemen, bijvoorbeeld om een e-book te downloaden. Hiertoe moet u eerst uw bestand (e-book) uploaden in Laposta. Dit doet u op de pagina Campagnes/Mediatheek/Bestanden. Bij uw bestand onder Details vindt u de downloadlink (rechtsklikken om het naar uw klembord te kopieëren) die u in uw welkomstmail kunt plakken. Van deze link kunt u het beste het laatste stukje '&direct=1' weglaten.
Relaties die zich via het aanmeldformulier aanmelden en al op uw lijst staan, worden vanzelfsprekend niet nog een keer toegevoegd aan uw lijst (Laposta ontdubbelt automatisch). 
Reeds actieve relaties ontvangen bij aanmelding geen welkomstmail meer. Het zou mooier zijn als zij bij inschrijving een melding zouden zien in de trant van: 'U bent al ingeschreven voor deze nieuwsbrief'. Omdat het toevoegen van een nieuwe relatie asynchroon gebeurt, kan dat helaas niet. Een nieuwe relatie wordt eerst aan een wachtrij toegevoegd en daarna pas verwerkt. Deze asynchrone werkwijze maakt ons systeem robuuster.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op