Krijgen mijn relaties bij aanmelding automatisch een welkomstmail?

Als je voor 21 augustus 2018 een account bij Laposta heb aangevraagd, dan kun je een welkomstmail opstellen en activeren. Hieronder lees je hoe. Inmiddels is er een betere manier om een welkomstmail te versturen naar je nieuwe relaties: via een automation. Hier kun je lezen hoe dat moet.

De 'oude' manier, alleen voor 'oudere' accounts

Je kunt een welkomstmail opstellen en activeren via de pagina Relaties (lijst aanklikken) → Verrijken → Aanmelden.

Als je de welkomstmail activeert, dan wordt deze bij single opt-in direct na aanmelding aan jouw nieuwe relatie verstuurd; bij double opt-in zodra jouw relatie de aanmelding heeft bevestigd.
  • Met behulp van relatievariabelen (zoals voornaam, achternaam of geslacht) kun je jouw welkomstmail personaliseren. In je welkomstmail kun je een link naar jouw eigen website (of die van een ander) opnemen.
  • In jouw welkomstmail kun je ook een downloadlink opnemen, bijvoorbeeld om een e-book te downloaden. Hiertoe moet je eerst een bestand (e-book) uploaden in Laposta. Dit doe je op de pagina Campagnes/Mediatheek/Bestanden. Bij jouw bestand (onder Details) vind je de downloadlink (rechtsklikken om deze naar je klembord te kopiëren) die je in jouw welkomstmail kunt plakken. Van deze link kun je het beste het laatste stukje '&direct=1' weglaten.
  • Relaties die zich via het aanmeldformulier aanmelden en al op jouw lijst staan, worden vanzelfsprekend niet nog een keer toegevoegd aan jouw lijst (Laposta ontdubbelt automatisch). 
Reeds actieve relaties ontvangen bij aanmelding geen welkomstmail meer. Het zou mooier zijn als zij bij inschrijving een melding zouden zien in de trant van: 'U bent al ingeschreven voor deze nieuwsbrief'. Omdat het toevoegen van een nieuwe relatie asynchroon gebeurt, kan dat helaas niet. Een nieuwe relatie wordt eerst aan een wachtrij toegevoegd en daarna pas verwerkt. Deze asynchrone werkwijze maakt ons systeem robuuster.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op