Verhuizen binnen Laposta

Wil je in Laposta een extra account gebruiken (bijvoorbeeld vanuit een beheeromgeving) en daarbij onderdelen van een bestaand account verhuizen naar het nieuwe account? 

Houd er dan rekening mee dat alle informatie binnen één account met elkaar verbonden is en dat daardoor niet alle gegevens kunnen worden verplaatst. 

Dit kun je wel verhuizen:

  • Je relatielijsten kun je exporteren uit het bestaande account en importeren in het nieuwe account. Daarbij gaat de historie (de resultaten) van iedere relatie verloren.
    Wil je niet alleen actieve relaties importeren, maar ook de uitgeschreven relaties op die manier in je nieuwe account plaatsen, dan vergt dat een extra handeling: in dat geval moet je eerst de uitgeschreven relaties importeren, deze adressen selecteren en zelf uitschrijven, om vervolgens de actieve relaties te importeren.
  • Je kunt bewaarde en op maat gemaakte sjablonen naar je nieuwe account exporteren. Als je een beheeromgeving hebt, dan kun je dat vanuit die omgeving doen. Als je dat niet hebt en je werkt met een sjabloon van het type Joe, dat geïmporteerd is vanaf het internet, dan kun je dat sjabloon opnieuw importeren in je nieuwe account. Als je niet met een beheeromgeving werkt en je werkt met een eigen/bewaard sjabloon dat je in de drag & drop-editor bewerkt (dus ook van het type Charlie), dan kun je onze helpdesk vragen het sjabloon te exporteren naar het nieuwe account.
  • Als je een campagne wil migreren naar het nieuwe account, dan kan dat alleen als het een campagne is die je in de drag & drop-editor maakt. Je kunt die campagne dan (in stap 4, tijdens het vullen van het sjabloon) bewaren als sjabloon. Dat sjabloon kun je dan exporteren, zoals hierboven omschreven.

Dit kun je niet migreren naar een ander account:

  • de historie per relatie
  • ingestelde segmenten (je kunt deze wel exporteren naar Excel, maar je kunt de instellingen niet migreren en alleen opnieuw instellen in het andere account). 
  • resultaten van campagnes en relatielijsten
  • automations (en de resultaten daarvan)
  • aanmeld- en wijzigingsformulieren 

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op