Kan ik een aanmeldformulier kopiëren?

Nieuw (sinds februari 2024): je kunt nu ook een aanmeldformulier kopiëren en zo de opmaak en instellingen van een formulier dupliceren.  

Als je een aanmeldformulier hebt aangepast in opmaak en/of tekst, dan kun je de relatielijst waarbij je dat formulier hebt aangepast kopiëren. 

  • Als je kiest voor 'Kopiëren zonder relaties', dan start je met een lege lijst. 
  • Kies je voor 'Kopiëren met relaties', dan worden ook de relaties uit die oorspronkelijke lijst gekopieerd naar je nieuwe lijst (let op: nieuwe relaties worden alleen toegevoegd aan de lijst waarvan het formulier wordt gebruikt, deze nieuwe relaties worden niet aan beide lijsten toegevoegd).

Als je een relatielijst kopieert, dan worden de opmaak en instellingen van het zelfstandig aanmeldformulier en ingebedde aanmeldformulier daarvan ook gekopieerd. Je kunt de instellingen van het nieuwe formulier vervolgens nog aanpassen voor je nieuwe relatielijst. Vanzelfsprekend worden ook de kenmerken van de lijst gekopieerd, net als de (extra) velden die je in je oorspronkelijke gebruikt.   

Handig als je bijvoorbeeld een formulier hebt ingericht in jouw huisstijl met extra velden en instellingen en ook nieuwe formulieren in die stijl wil tonen!

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op