Single sign-on (SSO)

Single sign-on (SSO) is een manier van authenticeren die gebruikers met één set inloggegevens en één SSO-applicatie veilig toegang geeft tot meerdere applicaties. 

Desgewenst kan ook het inloggen in Laposta via Single Sign-on (Microsoft of SURFconext) verlopen. Dit kan alleen als je een betaald abonnement hebt. Neem contact op met onze helpdesk als je hierover meer wil weten. De kosten hiervoor zijn 195 euro per jaar.

Single sign-on activeren

Als je een single sign-on wilt gebruiken dan kun je dat doorgeven aan de helpdesk. Wij stellen het account dan in. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om 'gewoon' in te loggen.

Alle gebruikers van het account moeten afzonderlijk de koppeling maken met de 'identity provider', bijvoorbeeld AzureAD of SURFconext. Dit kan door naar de volgende pagina te gaan:

https://login.laposta.nl/set/?sso=1

De gebruiker ontvangt vervolgens een e-mail op het bij de login horende e-mailadres. In deze e-mail staat een link, en als die gevolgd wordt kan de koppeling worden gemaakt.

Inloggen nadat er gekoppeld is

De koppeling zorgt ervoor dat werken met een login en wachtwoord voortaan niet meer nodig. Er zijn twee manieren om in de applicatie terecht te komen:

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op