Hoe kan ik WordPress koppelen aan Laposta?

Voor WordPress zijn handige plugins beschikbaar, zodat je eenvoudig een aanmeldformulier kunt plaatsen en bezoekers zich aan jouw lijst(en) kunnen toevoegen. 

Je hoeft voor dat aanmeldformulier dan geen javascript te plaatsen. De plugins bieden bovendien een shortcode voor de weergave op specifieke pagina's.

Voor WordPress heeft Laposta drie plugins beschikbaar:

1. Laposta Signup Basic

Met deze plugin kun je gemakkelijk op elke plek in je WordPress website een ingebed aanmeldformulier plaatsen. Dit formulier bestaat uit kale html. Je kunt met behulp van CSS de stijl zelf helemaal aanpassen aan de stijl van jouw website. 

Aan de slag: Installatie en configuratie van Laposta Signup Basic in WordPress

2. Laposta Signup Embed

Met Signup Embed kun je heel eenvoudig het Laposta-aanmeldformulier op jouw WordPress-site of plaatsen. Mensen die zich via het formulier inschrijven op jouw nieuwsbrief worden vervolgens automatisch aan jouw relatielijst in Laposta toegevoegd. 

Aan de slag: Installatie en configuratie van Laposta Signup Embed in Wordpress

3. Laposta WooCommerce plugin

Met deze voor WooCommerce (de webshopmodule van WordPress) kun je heel eenvoudig een vinkje aan de betaalstappen van je webshop toevoegen. Mensen die dit vinkje activeren worden vervolgens automatisch aan jouw relatielijst in Laposta toegevoegd. Nieuwkomers kun je automatisch een welkomstmail laten toesturen. 

Aan de slag: deze plugin kun je in twee kleine stappen in jouw WooCommerce webshop plaatsen:

  1. De plugin voor WooCommerce installeren (stap 1)
  2. De plugin voor WooCommerce installeren (stap 2)
Mocht je er ondanks onze instructie niet goed uitkomen, neem dan contact op met onze helpdesk. We helpen je graag verder.

Ter informatie: de code van al onze koppelingen is openbaar. Deze is te vinden op GitHub.

Ter volledigheid: voor WordPress is ook nog een oudere plugin van Laposta beschikbaar. Hiervoor vervalt de ondersteuning echter op 1 februari 2024. We adviseren je om in WordPress gebruik te maken van verbeterde plugins Laposta Signup Basic en Laposta Signup Embed. Heb je de oudere plugin nog geïnstalleerd en zoek je hiervoor ondersteuning, kijk dan bij deze drie stappen:

De plugin installeren (stap 1) | De plugin instellen (stap 2) | Het aanmeldformulier zichtbaar maken (stap 3)

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op