Installatie en configuratie van Laposta Signup Embed voor WordPress

Laposta Signup Embed is hier te vinden: https://wordpress.org/plugins/laposta-signup-embed

  • Installeer de plugin vanuit de WordPress admin: ga in WordPress naar Plugins > Nieuwe Plugin, zoek op Laposta Signup Embed, klik op de knop Nu installeren en vervolgens op Activeren. 
  • Ga in het WordPress Dashboard naar het overzicht met jouw plugins en selecteer onder Laposta Signup Embed 'Settings'.
  • Om de verbinding met Laposta te maken heb je een API-sleutel (uit Laposta) nodig. Vul de API-sleutel in en klik op Reset Cache. 
  • Je ziet nu een overzicht van jouw lijsten in Laposta. Per lijst kun je instellen waar je het ingebed aanmeldformulier wilt tonen. Bepaal vervolgens waar je het ingebed aanmeldformulier wil tonen. De shortcode die wordt gegenereerd kun je overal in jouw website plaatsen.
  • Kopieer de getoonde shortcode en plak die in de pagina waarop je het formulier wil tonen.

Weergave en opmaak van (ingebed) aanmeldformulier

Je hebt verschillende mogelijkheden om het formulier naar wens weer te geven. Bekijk hiervoor deze documentatie:

Zichtbaar maken van wijzigingen in de velden van de lijst

Als de velden van een lijst veranderd zijn, dan moet de plugin even ververst worden. Dit kan door bij de Instellingen te klikken op 'Reset Cache'.

Ik krijg de foutmelding: 'list_id ontbreekt'. Wat nu?

Het is belangrijk dat de shortcode ook als shortcode wordt geplakt. In de standaard editor van WordPress en die van de meeste themes is daar een speciaal blok voor beschikbaar. Plaats je de shortcode in een gewoon tekstblok? Controleer dan in de tekstweergave (tabje 'Tekst' of optie 'Edit as HTML') van je blok of de notatie nog klopt. Soms wordt er opmaakcode aan je shortcode toegevoegd waardoor de list_id niet meer gelezen kan worden. 

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op