Waar vind ik het ingebedde aanmeldformulier?

Je vindt het formulier door in te loggen bij Laposta en vervolgens te gaan naar Relaties (lijst aanklikken) → Verrijken → Aanmelden. Klik op ‘Beginnen’ onder het kopje ‘Ingebed aanmeldformulier’.

Hoe plaats ik het formulier?

Om het formulier te plaatsen is het voldoende om een enkele regel javascript in jouw website op te nemen. Deze regel javascript vind je direct na het klikken op ‘Beginnen’ (of na het configureren van jouw formulier).

Het formulier (even) niet meer tonen

Om het formulier niet meer te tonen is het niet nodig om de javascript-code te verwijderen. Klik op ‘Stop met het tonen van het formulier’ op de basispagina van het formulier en klik op ‘Maak het formulier weer zichtbaar’ om het formulier weer te tonen.

Wijzigingen live zetten

Als het formulier al op jouw website staat en je wil aanpassingen doen, dan is het niet handig als die wijzigingen zichtbaar zijn voor je bezoekers terwijl je bezig bent. Daarom blijft de huidige versie bewaard, tot je op 'Wijzigingen live zetten' klikt.

WordPress

Voor WordPress is een handige plugin beschikbaar. Je hoeft dan geen javascript te plaatsen. De plugin biedt bovendien een shortcode voor de weergave op specifieke pagina's.

Je vindt de plugin hier

Ik krijg de foutmelding: 'list_id ontbreekt'. Wat nu?

Het is belangrijk dat de shortcode ook als shortcode wordt geplakt. In de standaard editor van WordPress en die van de meeste themes is daar een speciaal blok voor beschikbaar. Plaats je de shortcode in een gewoon tekstblok? Controleer dan in de tekstweergave (tabje 'Tekst' of optie 'Edit as HTML') van je blok of de notatie nog klopt. Soms wordt er opmaakcode aan je shortcode toegevoegd waardoor de list_id niet meer gelezen kan worden. 

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op