Is een afmeldlink verplicht in een nieuwsbrief?

Aan het versturen van nieuwsbrieven stelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een aantal eisen. Eén ervan luidt dat jouw relaties zich eenvoudig moeten kunnen afmelden voor een volgende nieuwsbrief. De geëigende manier hiertoe is via een afmeldlink in jouw nieuwsbrief.

In Laposta staat altijd een afmeldlink onderaan jouw nieuwsbrief. Bij gebruik van ons programma is deze link verplicht; je kunt deze niet verwijderen. Wel kun je bij het maken van een nieuwsbriefcampagne de tekst van en rondom de link aanpassen.

Een uitzondering op deze regel vormen servicemails. Deze mogen wel zonder afmeldlink worden verstuurd. Servicemails bevatten alleen informatie over onderhoud, service of factuur; deze informatie is direct van toepassing op het afgenomen product. Servicemails mogen geen commerciële inhoud bevatten; ook niet in de kantlijn.

Als je ons programma voor servicemails wil gebruiken, en geen afmeldlink onderaan jouw mails wil, dan kun je dit aangeven bij onze helpdesk. Dit is alleen mogelijk als het een betaald account (abonnement) betreft.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op