Hoe stel ik de weergave van tekst in?

De weergave van tekst (lettertype, lettergrootte, regelafstand) is een belangrijk onderdeel van de vormgeving van uw nieuwsbrief. Hieronder staat beschreven hoe u dit het best kunt instellen.

Begin bij algehele opmaak

Aan de linkerkant van het scherm gaat u naar Blokken en algehele opmaak (u krijgt dit te zien door naast uw nieuwsbrief te klikken), en dan naar Algehele opmaak / Middendeel. Hier kunt u aangeven wat de standaardinstellingen voor alle blokken van uw nieuwsbrief moeten zijn.

Eventueel variatie per blok

Alle blokken maken nu gebruik van de algehele opmaak. Maar soms wilt u per blok variƫren. Dat kan door het tekstblok aan te klikken, en dan te kiezen voor Vormgeving. Daar kunt u opnieuw het lettertype, de lettergrootte, de regelafstand en meer aangeven, maar dan alleen voor dat blok.

Accenten binnen een blok

Bij het invoeren van tekst zijn een aantal extra vormgevingsopties beschikbaar, om de tekst binnen een blok aan te passen. U kunt bijvoorbeeld de achtergrondkleur geel maken, om een woord op te laten vallen. Of een deel vet of cursief.

Help! Ik heb het lettertype aangepast maar er gebeurt niets

Soms bevat de tekst zelf al opmaak. Selecteer de gehele tekst in de editor en klik op het knopje 'Opmaak verwijderen'.
Je kunt dit controleren door op het knopje 'Broncode' te klikken.

Wijziging per 24 januari 2022

Tot voor deze datum kon op deze plek ook de tekstgrootte, het lettertype en de uitlijning worden ingesteld. Het probleem daarmee is dat de extra code die hiervoor wordt aangemaakt vaak voor problemen zorgt bij de weergave in verschillende e-mailprogramma's. De regelafstand kan bijvoorbeeld te klein worden, bij uitlijnen kan het lettertype verloren gaan, en bij weergave op mobiele telefoons kunnen verschillen optreden in tekstgrootte. Veel van onze klanten kwamen dit tegen. Daarom hebben we besloten deze opties hier weg te halen, en te verwijzen naar de hierboven genoemde methodes om de tekstweergave aan te passen.

Mocht u liever toch gebruik maken van deze opties, dan kunnen we die voor u activeren. Stuurt u daarvoor een mailtje naar de helpdesk.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op