Een serie mails versturen (met tussenpozen)

Een serie mails om nieuwe klanten op gang te helpen, een cursus of een training die in delen wordt aangeboden: het is vaak handig om een aantal mails voor te bereiden, die elke nieuwe inschrijver vervolgens met tussenpozen ontvangt. Ga hiervoor naar de tab Automations en start een nieuwe automation.

Startmoment

Je begint met het startmoment. Voor een serie mails zal dit meestal het inschrijven in een lijst zijn; kies dus voor het startmoment Inschrijven. Je kunt hier de lijst selecteren waarin de relaties zich zullen inschrijven. De herkomst kun je op 'overal' laten staan; dan wordt de automation altijd gestart als er een relatie aan de lijst wordt toegevoegd. Wil je de automation alleen starten als iemand zich via een aanmeldformulier inschrijft, kies dan voor 'Buiten dit programma'.

Bouwstukken

Vervolgens moet er een eerste e-mail verstuurd worden. Sleep hiervoor het 'Verstuur e-mail' blokje naar het plusje. Door vervolgens op het blokje te klikken kun je de e-mail opmaken.

Nu moet er even gewacht worden. Sleep daarom een Pauze-blok onder de e-mail en stel deze in op de gewenste tijd (bijvoorbeeld: 2 dagen).

De tweede mail kan hier weer onder worden gehangen. Het is misschien een goed idee om hier aan te geven wanneer deze tweede mail verstuurd mag worden. Bijvoorbeeld om 8 uur 's ochtends, door de week. Dit kun je instellen door het mailblokje aan te klikken en iets in te vullen bij 'Bepaal verzendmoment'. Als iemand zich nu midden in de nacht heeft aangemeld, komt deze mail toch op een nette tijd binnen.

Heb je meer mails? Voeg dan weer een Pauze-blok en weer een E-mail-blok toe, tot je klaar bent. Bij de volgende mails hoef je geen verzendmoment meer aan te geven, omdat de wachttijd nu gebaseerd is op het verzendmoment van de vorige mail.

Als je klaar bent ga je naar het overzicht van automations. Daar kun je de automation activeren. Vanaf dat moment wordt jouw serie verstuurd.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op