Mijn automation werkt niet!

Soms functioneert een automation niet zoals verwacht. In principe zou dit aan onze systemen kunnen liggen, maar als er geen storing bekend is (dit kun je zien op deze pagina) dan is er meestal iets anders aan de hand. Hieronder een paar veel voorkomende valkuilen.

De automation is niet geactiveerd

In het overzicht van automations moet de automation geactiveerd zijn. Heb je wijzigingen gemaakt? Die zijn pas actief als er hier op 'Wijzigingen activeren' wordt geklikt.

Een relatie komt al voor in de lijst

Om een automation te testen voeren mensen vaak een eigen adres in. Bij een tweede test komt het adres al voor in de lijst en zal de automation niet meer starten. Gebruik een nieuw adres of verwijder eerst het oude (afmelden is niet voldoende!).

De automation is tussendoor gewijzigd

Het is mogelijk een automation te wijzigen terwijl deze actief is. Veel mensen voegen bijvoorbeeld extra e-mails toe. Relaties die voor deze toevoeging gestart zijn, hebben mogelijk de automation al geheel doorlopen en zullen de extra e-mails daarom niet meer krijgen.

Bij complexere wijzigingen is het niet altijd voor de hand liggend hoe de voortgang zal zijn voor relaties die zich al in de automation bevinden.

Als/dan lijkt niet te werken

We zien regelmatig de volgende opzet: een startmoment, een e-mail, en meteen daarna een als/dan (bijvoorbeeld: is de nieuwsbrief gelezen?). Het probleem hier is dat de als/dan direct na het versturen van de e-mail wordt bekeken en hier dus nooit een 'Ja' uit zal komen.

De oplossing is eerst te wachten (door een pauzeblok ervoor te plaatsen), of door een 'Wachten tot'-blok te gebruiken.

Uitvinden wat er gebeurt

Om erachter te komen wat er gebeurt kan het helpen naar de details van een relatie te kijken. Daar staat precies aangegeven welke stappen van de automation(s) doorlopen zijn.

Ingewikkelde automations splitsen

Als je automation erg uitgebreid is, of gedeeltelijk dezelfde onderdelen bevat, dan is het beter deze te splitsen (zie de link onderaan deze pagina).

Toch nog een vraag?

Stel die dan gerust aan onze helpdesk. Het is wel zo dat we bij gratis gebruik van ons programma niet altijd in de gelegenheid zullen zijn precies uit te zoeken wat er gebeurd is.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op