Het activeren of pauzeren van een automation

Activeren

Als je een nieuwe automation maakt, dan is deze uiteraard nog niet actief. In de editor is dit te zien aan een rode stip voor de naam, linksboven.

Ben je klaar met de invulling van de automation, dan kunt je in het overzicht van automations bij de betreffende automation op Activeren klikken. Als de automation compleet is, zal het activeren lukken en zal het stipje voor de naam groen worden. Vanaf dat moment is de automation actief.

Is niet alles in orde, dan krijg je hier een melding van. Klik weer op bewerken om te zien welke blokjes nog niet in orde zijn.

Pauzeren

Een lopende automation kun je pauzeren door in het overzicht op Pauzeren te klikken.

Activeren van wijzigingen

Stel dat je een lopende automation hebt waaraan je iets wil wijzigen. Je kunt die automation dan pauzeren, maar dat hoeft niet. Je kunt de automation ook gewoon bewerken. De stip voor de naam wordt dan oranje. Dit geeft aan dat er wijzigingen zijn die nog niet actief zijn.

Ben je klaar met de wijzigingen, dan kun je in het overzicht op Activeer wijzigingen klikken. Mochten er fouten in de automation worden gevonden, dan krijg je daarvan een melding.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op