De werking van de editor

Naamgeving

Op de pagina Automations klik je op de knop ‘Maak een nieuwe automation’. Je kunt deze nieuwe automation nu eerst een naam geven. Kies hier een naam die voor jouzelf betekenisvol en herkenbaar is.

Als je de naam later wil aanpassen, dan kan dat door linksboven op de huidige naam te klikken.

De automation bestaat uit twee delen: het begin (wat zorgt ervoor dat deze automation start?) en de inhoud van de automation (wat gebeurt er?).

Startmoment(en)

Om vast te leggen hoe de automation begint, klik je op ‘Voeg startmoment toe’. Je kunt nu een keuze maken uit verschillende types startmomenten. Volg hier de schermen. Bij het opslaan verschijnt een blokje met een korte samenvatting.

Je kunt meerdere startmomenten toevoegen. Een startmoment kun je wijzigen door erop te klikken en te verwijderen met het kleine kruisje dat verschijnt als je met jouw muis over het blokje gaat.

In dit hoofdstuk van de documentatie vind je per startmoment een aparte beschrijving.

Inhoud (bouwstukken)

De inhoud van de automation, ofwel 'wat gebeurt er na het starten', kun je vastleggen door bouwstukken vanuit de linkerkant van het scherm naar een plusteken in het midden te slepen.

Zodra een blokje geplaatst is kun je de inhoud aanpassen door erop te klikken. Zolang er een rode lijn om het blokje staat is de inhoud nog niet helemaal in orde.

Reeds geplaatste blokjes kun je oppakken en ergens anders plaatsen.

In dit hoofdstuk van de documentatie vind je per bouwstuk een aparte beschrijving.

Undo/redo

Elke wijziging (bijvoorbeeld het plaatsen of verwijderen van een blokje, of het wijzigen van instellingen) kun je ongedaan maken en ook weer herstellen. Gebruik hiervoor de Undo en Redo knopjes bovenaan.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op