Hoe werkt de uitwisseling van gegevens?

Welke gegevens worden overgenomen?

Van elk contactpersoon (van Klanten, Prospects etc) worden voornaam, achternaam en e-mailadres overgenomen. Dus niet het e-mailadres van de organisatie!

EĆ©nmalige import bij de start

Let op: de bestaande contactpersonen worden bij de koppeling niet overgenomen. Alleen wijzigingen en nieuwe gegevens. Deze functionaliteit is in ontwikkeling.
Je kunt jouw bestaande relaties in Laposta zetten door een export te maken vanuit PerfectView. Dit kan onder 'Meer' (aan de linkerkant) en dan 'Personen' / 'Contactpersonen'. Hier kun je onder 'Acties' een export naar Excel maken.
Het is handig in deze export ook de naam van de contactpersonen op te nemen, zodat je deze kunt gebruiken om in Laposta jouw nieuwsbrieven te personaliseren. Standaard is de naam wel in de export opgenomen, maar samen met de voorletters en de roepnaam. Om hier gescheiden kolommen van te maken kies je onder 'Acties' de optie 'Kopieren'. Hier kun je kolommen aan de lijst toevoegen: bijvoorbeeld achternaam, tussenvoegsel en roepnaam.
De zo gemaakte export kun je gemakkelijk invoeren in Laposta, door naar 'Relaties' te gaan en daar de lijst aan te klikken waar je de gegevens in wilt zetten. Vervolgens klik je op 'Toevoegen' en kun je in een paar stappen het bestand importeren.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op