Hoe werkt de uitwisseling van gegevens?

Mensen die een order plaatsen

Van deze mensen worden e-mailadres, voor- en achternaam in Laposta geplaatst. Let op: pas als een order afgehandeld is worden de gegevens toegevoegd.

Nieuwsbriefabonnees

Als mensen bij hun bestelling aanvinken dat ze de nieuwsbrief willen ontvangen, dan worden ook hier het e-mailadres en de voor- en achternaam doorgegeven aan Laposta. (Het nieuwsbriefvinkje kunt u activeren door onder 'Modules' in Mijnwebwinkel de nieuwsbriefoptie in te schakelen).
Standaard verstuurt Mijnwebwinkel bij het aanvinken van de nieuwsbrief een e-mail waarin om een bevestiging van de aanmelding wordt gevraagd (double-optin). In Nederland is dit niet verplicht. Eventueel kunt u op de koppelings-pagina van Combidesk aangeven dat deze onbevestigde aanmeldingen toch al in Laposta terecht moeten komen.
In elk geval is het niet verstandig de lijst waarin de nieuwsbriefaanmeldingen in Laposta binnenkomen ook double-optin te maken, omdat de aanmelder dan twee maal moet bevestigen.

Samen of in aparte lijsten

De orders en nieuwsbriefabonnees kunnen samen in een lijst geplaatst worden, of in aparte lijsten. Dit kunt u instellen op de koppelings-pagina van Combidesk.

Hoe lang duurt het voordat gegevens in Laposta terecht komen?

Omdat de api van Mijnwebwinkel (nog) geen webhooks kent, moet er periodiek gekeken worden of er nieuwe informatie beschikbaar is. Dit gebeurt eens per half uur. U hoeft dus maximaal een half uur te wachten.
Mocht u meteen willen synchroniseren dan kunt u op de koppelingspagina van Combidesk op het 'Verversen' icoontje klikken.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op