Ik heb Google Analytics gekoppeld. Hoe kan het dat mijn links niet meer goed werken?

Nadat Google Analytics en Laposta zijn gekoppeld, werken bij een enkele gebruiker heel soms de links in de testmail en nieuwsbrief niet meer goed. Relaties komen dan bijvoorbeeld niet op een achterliggende pagina terecht, maar op de homepage.

Als dit bij u het geval is, kunt u het best even contact zoeken met uw webbouwer. Uw website mag eigenlijk geen problemen hebben met het stukje code dat ons programma automatisch aan uw link toevoegt. De toepassing van deze code is wijdverspreid.
Eventueel kunt u in Stap 1 de koppeling met Google Analytics (GA) ongedaan maken. De links in uw nieuwsbrief zullen dan weer goed werken. In GA zult u dan helaas niet terugzien hoeveel bezoeken aan uw website zijn gestart via uw nieuwsbrief.
Ter achtergrondinformatie: statistiekenprogramma's als GA registreren de herkomst van bezoek aan uw website met behulp van variabelen die aan de url van uw webpagina's worden toegevoegd. 
Als u bij het maken van uw nieuwsbriefcampagne in Stap 1 aanvinkt dat u GA gebruikt, worden alle links (url's) in uw nieuwsbrief door ons systeem automatisch aangevuld met codes van GA. Deze zogeheten 'utm-codes' worden door Laposta als volgt ingevuld:
utm_medium = email
utm_source = Laposta
utm_campaign = [naam van de verzonden campagne]
Dit stukje code plakt Laposta automatisch achter uw link; het wordt vervolgens door de tellercode van GA op uw webpagina uitgelezen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op