Moet ik SPF instellen?

Veel domeinen maken tegenwoordig gebruik van SPF. Met SPF leggen zij vast welke mailservers toestemming hebben om mails te versturen vanuit deze domeinnaam. 

SPF is goed voor de aflevering van e-mail. Bij Laposta gebruiken we het ook. In het algemeen hoeft u hiervoor niets in te stellen, ook niet als u zelf al een SPF record voor uw domein heeft aangemaakt.
Als uw domein DMARC gebruikt, dan is het wel noodzakelijk uw SPF record aan te passen. Laposta maakt u hierop bij het maken van uw nieuwsbrief automatisch attent.

 Lees meer over authenticatie van uw domeinen.

SPF instellen

Is het inderdaad nodig dat u SPF in moet stellen (als uw domein DMARC gebruikt, zie hierboven), dan gaat u als volgt te werk. Het is de bedoeling dat u onze mailservers aan uw SPF-records toevoegt. Het gaat dan om deze code:
include:spf.eprov.nl
U kunt dit aanpassen in de DNS-instellingen van uw domein. De provider waar u uw website host, heeft hier vaak een webinterface voor.
Is er nog geen SPF record, dan kunt u dit invullen:
v=spf1 include:spf.eprov.nl ~all
Is er al wel een record, zoals in dit geval voor Office 365, dan zet u onze servers ertussen, zoals dit:
v=spf1 include:spf.protection.outlook.com include:spf.eprov.nl -all
Als u geen toegang heeft tot de DNS instellingen dan zult u dit even aan uw provider moeten vragen. U kunt ze eventueel naar deze webpagina verwijzen. U kunt dit natuurlijk ook aan uw webbouwer vragen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op