Moet ik SPF instellen?

Veel domeinen maken tegenwoordig gebruik van SPF. Met SPF leggen zij vast welke mailservers toestemming hebben om mail te versturen vanuit deze domeinnaam. 

SPF is goed voor de aflevering van e-mail. Bij Laposta gebruiken we het ook. Je hoeft hiervoor niets in te stellen, ook niet als je zelf al een SPF record voor jouw domein hebt aangemaakt. Wij hebben dit al geregeld. We raden je wel een aantal andere instellingen aan; lees hierover meer bij authenticatie van jouw domeinen.

SPF instellen

Het is in het algemeen dus niet nodig SPF in te stellen. Mocht je dat toch willen, dan kan dat wel. Het is dan de bedoeling dat je onze mailservers aan jouw SPF-records toevoegt. Het gaat om deze code:
include:spf.eprov.eu
Je kunt dit aanpassen in de DNS-instellingen van jouw domein. De provider waar jij jouw website host, heeft hier vaak een webinterface voor.
Is er nog geen SPF record, dan kun je dit invullen:
v=spf1 include:spf.eprov.eu ~all
Is er al wel een record, zoals in dit geval voor Office 365, dan zet je onze servers ertussen, zoals dit:
v=spf1 include:spf.protection.outlook.com include:spf.eprov.eu -all
Als je geen toegang hebt tot de DNS instellingen dan zul je dit even aan je provider moeten vragen. Je kunt ze eventueel naar deze webpagina verwijzen. Je kunt dit natuurlijk ook aan jouw webbouwer vragen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op