Hoe maak ik kolommen in mijn nieuwsbrief?

Voor de structuur en vormgeving van je nieuwsbrief kunnen kolommen een uitkomst zijn.

Toevoegen kolommenvak

Voor het toevoegen van een kolommenvak klik je eerst op de buitenkant van je nieuwsbrief. Vervolgens sleep je het blok Kolommen naar de juiste positie in je nieuwsbrief. In de kolommen van je kolommenvak kun je vervolgens andere blokken slepen, zoals de blokken Tekst, Afbeelding, Filmpje, Titelregel en Scheidingslijn.

Twee, drie of vier kolommen

Het kolommenvak kan uit twee, drie of vier kolommen bestaan. Voor het instellen van het aantal kolommen muis je eerst over het kolommenvak in je nieuwsbrief. Daarna selecteer je het tandwieltje aan de linkerkant van het vak, in de groene verticale balk. Via de tab Kolommen → Instellingen leg je het aantal kolommen van het vak vast.

Opmaken kolommenvak

Onder de tab Kolommen → Vormgeving → Vak zie je dat je alle kolommen eenvoudig dezelfde opmaak kunt geven. Je hebt ook de mogelijkheid elke kolom van een andere opmaak te voorzien.
De hoogte van de kolommen kun je helaas niet helemaal vastzetten. Reden hiervoor is, dat de verschillende e-mailprogramma's voor het  weergeven van tekst (iets) meer of minder ruimte nemen.

Verplaatsen, kopiëren en verwijderen kolommenvak

Met de andere icoontjes in de groene verticale balk kun je het kolommenvak verplaatsen, kopiëren en verwijderen. De icoontjes in de grijze balken van een kolommenvak hebben betrekking op het verplaatsen, kopiëren en verwijderen van het betreffende blok ín het kolommenvak.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op