Kan ik een aanmeldformulier op Facebook plaatsen? (optie 4)

Ja, dat kan. Als u een lijst selecteert en dan naar Verrijken → Aanmelden gaat, kunt u optie 4 selecteren om een formulier op Facebook te plaatsen.

Let op: door een wijziging bij Facebook is dit alleen mogelijk als een pagina meer dan 2000 fans heeft. We werken aan een oplossing.

Hoe plaats ik het formulier?

Het formulier kan alleen geplaatst worden op een Facebook page (pagina). Als u die niet heeft, moet u die eerst aanmaken. Hier kunt u lezen hoe dat moet.
Als u (al) een pagina heeft, dan kunt u in Laposta in het scherm dat u krijgt na het selecteren van optie 4 (op de pagina Relaties → lijst aanklikken → Verrijken → Aanmelden) op de knop onderaan de pagina klikken. Er wordt dan een extra tabblad aan uw Facebook pagina toegevoegd, waarop het formulier te zien zal zijn.

Welke velden worden getoond?

U kunt bepalen welke velden getoond worden door de bewuste lijst te selecteren, en vervolgens naar Kenmerken lijst → Velden te gaan. Klik op Wijzigen bij een veld, en vink de optie 'In aanmeldformulier' aan of uit.

Kan ik een veld verplicht maken?

U kunt bepalen welke velden verplicht zijn door de bewuste lijst te selecteren, en vervolgens naar Kenmerken lijst → Velden te gaan. Klik op Wijzigen bij een veld, en vink de optie 'Verplicht' aan of uit.

Kan ik de volgorde van de velden aanpassen?

De volgorde kunt u aanpassen door de bewuste lijst te selecteren, en vervolgens naar Kenmerken lijst → Velden te gaan. Hier kunt u de velden in de door u gewenste volgorde slepen. 

Plek formulier (tabblad) aanpassen

U kunt de plek van de knop aan de linkerkant van uw Facebookpagina aanpassen door naar Instellingen (op uw Facebookpagina) te gaan, en vervolgens naar Pagina bewerken. Hier kunt u de volgorde van de tabbladen verslepen.

Formulier (tabblad) verwijderen

U kunt het formulier weer verwijderen door op uw Facebook pagina naar Instellingen te gaan, en vervolgens naar Sjablonen en tabbladen. Hier ziet u in het lijstje tabbladen ook het Laposta tabblad staan. Als u het uitzet en op Opslaan klikt is het formulier verwijderd.
Opnieuw toevoegen, eventueel met een andere lijst, kan weer via ons programma.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op